Ćufte u paradajz sosu su tradicionalno jelo koje kombinuje sočne kuglice od mlevenog mesa sa bogatim, aromatičnim sosom od paradajza.

Obično se pripremaju od mešavine goveđeg i svinjskog mesa, začinjene lukom, belim lukom, začinima i ponekad pirinčem ili hlebom.

Nakon kratkog prženja, ćufte se kuvaju u paradajz sosu koji može sadržati začinsko bilje poput bosiljka, origana i peršuna.

Služe se uz pire krompir, testeninu ili pirinač. Ukusno i domaće jelo koje podseća na detinjstvo i porodične ručkove.

ćufte u paradajz sosu

Ćufte u paradajz sosu

Ćufte u paradajz sosu su klasik domaće kuhinje koji budi nostalgiju i okuplja porodicu oko stola.
Ovaj recept kombinuje jednostavnost pripreme sa bogatim ukusima, čineći ga idealnim za svakodnevne obroke.
Vreme Pripreme 20 minutes
Vreme Spremanja 1 hour
Course Main Course
Cuisine Mediterranean
Porcije 4 Osobe
Kalorije 384 kcal

Sastojci
  

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezle
  • So biber, suvi začin po ukusu
  • Seckani peršun po želji

Instrukcije
 

  • U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, sitno seckani luk, jaje, prezlu i začine.
  • Dobro izmešajte rukom dok ne dobijete kompaktnu smesu.
  • Oblikujte male kuglice veličine oraha i propržite ih na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana.
  • Svaku ćufticu pre pečenja uvaljajte u brašno
  • Pecite ih na zagrejanom ulju ili na masti, dok ne porumene.
  • U drugoj šerpi napravite sos: na malo ulja propržite brašno i crvenu papriku, pa dodajte paradajz sos. Sipajte vruću vodu uz neprestano mešanje kako biste dobili glatku smesu bez grudvica.
  • U pripremljeni sos ubacite propržene ćufte, poklopite i kuvajte još 20 minuta na srednjoj temperaturi.
  • Ćufte su nakon ovog spremne za serviranje!

Video

Keyword ćufte, ćufte u paradajz sosu, paradajz sos

Posluženje i saveti

Služe se uz pire krompir, testeninu, pirinač ili hrskave bavarske kifle koje savršeno upijaju sos.

Ukusno i domaće jelo koje podseća na detinjstvo i porodične ručkove.

Po želji, pospite svežim seckanim peršunom za dodatnu aromu.

Ovo jelo je savršeno za porodične ručkove, a možete ga pripremiti i dan ranije – biće još ukusnije kada odstoji.

Za kraj

Ovaj recept za ćufte u paradajz sosu donosi toplinu domaće kuhinje na vaš sto.

Jednostavan je za pripremu, a pun bogatih ukusa koji osvajaju već na prvi zalogaj.