Go Back
ćufte u paradajz sosu

Ćufte u paradajz sosu

Ćufte u paradajz sosu su klasik domaće kuhinje koji budi nostalgiju i okuplja porodicu oko stola.
Ovaj recept kombinuje jednostavnost pripreme sa bogatim ukusima, čineći ga idealnim za svakodnevne obroke.
Vreme Pripreme 20 minutes
Vreme Spremanja 1 hour
Course Main Course
Cuisine Mediterranean
Porcije 4 Osobe
Kalorije 384 kcal

Sastojci
  

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezle
  • So biber, suvi začin po ukusu
  • Seckani peršun po želji

Instrukcije
 

  • U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, sitno seckani luk, jaje, prezlu i začine.
  • Dobro izmešajte rukom dok ne dobijete kompaktnu smesu.
  • Oblikujte male kuglice veličine oraha i propržite ih na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana.
  • Svaku ćufticu pre pečenja uvaljajte u brašno
  • Pecite ih na zagrejanom ulju ili na masti, dok ne porumene.
  • U drugoj šerpi napravite sos: na malo ulja propržite brašno i crvenu papriku, pa dodajte paradajz sos. Sipajte vruću vodu uz neprestano mešanje kako biste dobili glatku smesu bez grudvica.
  • U pripremljeni sos ubacite propržene ćufte, poklopite i kuvajte još 20 minuta na srednjoj temperaturi.
  • Ćufte su nakon ovog spremne za serviranje!

Video

Keyword ćufte, ćufte u paradajz sosu, paradajz sos